Nesten helg 18. april 2012 – vi tør, tør du?

Pasienten intervjuet overlegen

Denne gangen var det omvendt i Nesten Helg. Tidligere har overlegen ledet talkshowet og stilt spørsmål til gjester med erfaring fra psykisk helsetjenester. Nå var det talkshowvert Karianne Marlena Zachariassen som intervjuet overlege Kirsten Djupesland. ”Har jeg hatt betydning for deg?”, spurte Karianne avslutningsvis. ”Masse”, svarte Kirsten og konstaterte at de nå begge er ansatt i Avdeling for barn og unges psykiske helse. Intervju med dem begge var viet en hel side i Fædrelandsvennen i går. Både der og i talkshowet kom viktigheten av å bringe HÅP fram som sentralt tema.

Nesten Helg Ungdom var ellers viet Kick Off leiren og ungdomsgruppe som er dannet i kjølvannet av samlingene på Knaben, som startet i 2009. I Intervju med Amalie, Sindre, Martine, Emil, Anne Mai, Benedicte og Anita kom det fram at fellesskapet og vissheten om at du er ikke alene var det viktigste med å treffe de andre. Målgruppa for leiren er ungdom som sjøl opplever å ha det vanskelig psykisk eller som har noen i nær familie som strever. ”Å bare være –  være meg selv, på en plass hvor jeg ikke er noe dårligere enn de andre”, er viktig for meg, sa ei av jentene. ”Ungdom hjelper ungdom” er ellers et motto som synes å gå igjen, betydningen av å utveksle erfaringer ble fremhevet i flere sammenhenger i samtalene på Kick i går kveld. Selv om Kick Off ikke er en selvhjelpsgruppe eller brukerorganisasjon i tradisjonell forstand, kan det komme mye spennende ut av dette miljøet som lever sitt eget kraftfulle liv.

Stillferdig og stemningssettende tonefølge var denne gang skapt av trio av ungdom som har truffet hverandre på Vågsbygd videregående skole og fra Kristine, Benedicte og Anita.

I en liten infofolder om Kick Off får vi lese noen flotte dikt som Amalie og Karianne har skrevet. Den inneholder også tips fra ungdommen til de voksne, til behandlere og til lærere. Der står det blant annet: Lytt til meg, husk at jeg er mer enn det du ser, vær den voksne, vis følelser, vis omsorg!

IMG_0777-Kopi1-300x199