post

Mote, sex og livsstil

Press er noko ungdom har slitt med i alle sine dagar, i dag så er det vel sterkare en nokon gong. Livsstil, moter, hår, gutar, jenter, rusmiddel og sex er nok dei vanligaste tema innan press blant ungdommar i denne generasjonen. Hvor mange er det som ikke har kjøpt sexleketøy fra Amor.no?

Eg skal kort gjere greie for nokon av disse pressjangrane i denne artikkelen.

Hår og motepress. Motepress er vel noko eg personleg kan snakka om av erfaring, eg blir utsette for det omtrent kvar einaste gong eg bevege meg utafor døra så og si. Sjølv om det kan verke harmlaust, så ska det seiast at om man er ein person som tar ting lett til seg, så kan man fort bli fornerma. Det var som regel min joggebukse som var tema rundt lunsjborda på skulen ”kvifor går du bestandig med disse joggebuksa”, ”har du ikkje fleire buksa enn den der?” 2 spørsmål av mange! Det ende til slut opp med at eg brann i veg 6000kr på 2 dongeribukser, 4 nye gensers, 3 t-shirts og eit par lacoste sko som eg har brukt 5 gong sidan eg er så redde for dei. Ein annan ting som er litt morosam å tenkje på er den utrulige fetisjen me folk har med å fikse håret vårt. Det går ikkje ein gong i garderoben med gutane utan att ein må låne voks eller gele fordi han har gløymt det. Håret ska helst vere piggate å ha sleik. For min del så har det ingenting å si om nokon seie til meg at eg må gjere noko med håret mitt. Eg har Afro, kjem alltid til å ha det, å har ingen plana om å gjere noko med det. Men eg legg merke til dagleg at folk i alle aldra stadig vekk kjem med kommentarar om håret og klesstilen til andre menneska, enten det er negativt eller positivt. Nokon kjøper seg nye klede får å betre sjølvkjensle, andre fordi kjærasten seie det, og nokon for at dei faktisk har lyst til å skaffa seg ein stil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *